Lycka och Temperatur

Det finns banne mig forskning på allt! Min pappas kusin doktorerade i dopfuntens historia. Det tycker jag var skitspännande, var kom han på denna extremt nischade grej? Det är coolt med nördighet, det underlättar livet för alla! Att finna sin mening i livet och sedan hjälpa andras liv med de resultat man kommit fram till. Nu kanske inte så mångas liv förbättras av att kunna dopfuntens historia, men det är säkert en större grupp än man tror som har glädje av det. En annan tjej hade fått forskningsanslag att undersöka vart strumporna som försvinner i tvätten tar vägen. Det är banne mig en livsgåta. Det var några år sedan jag hörde om detta så rapporten borde vara klar, jag skall försöka leta upp den och delge er resultat här i bloggen.

Det var dock inte detta vi skulle fokusera på idag, utan att det faktiskt har forskats på klimat kopplat till lycka. Yoshiro Tsutsui på Osaka Universitet släppte en rapport 2011 just om detta. Den rapporten kom fram till att vår lycka optimeras vid 13.9 grader. Luftfuktighet, vindstyrka, solsken osv. är däremot inte relevant. Utan 13,9 grader, det är då du mår som bäst! Och vår lyckonivå påverkas mycket mer av den faktiska temperaturen just nu än medeltemperaturen under dagen. Forskningen säger också att vi är lyckligare av att vara ute än inne, och om du inte har det jäkligt kallt i lägenheten eller huset så är de där 13,9 graderna bäst upplevda utomhus.

Själv blev jag väldigt lycklig häromveckan när jag besökte mina föräldrar i Osby, för deras utetermometer visade på just 13,9 grader! Jag rusade ut i trädgården med glädje i kroppen, för jag fick uppleva den optimala lyckotemperaturen! Och det var banne mig rätt behagligt!

Det finns forskning på den optimala inomhustemperaturen för lycka också. Den har vi ju ofta lite mer makt över än utomhustemperaturen. Det tänker jag dock spara till er till ett senare tillfälle, kanske en dag då utetermometern står på 13.9 grader. Så att ni lyckliga kan stå ute och läsa om vilken temperatur ni borde ha inne!

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!

Happy Cato