cancer lycka fight

Livet är inte alltid en dans på rosor. Inte för någon. Ibland händer det saker som slår undan benen på oss, för att testa oss, för att se hur mycket vilja det finns. Livet är inte heller rättvist. Det premierar ibland människor som inte förtjänar det och det slår hårt mot dem som ger all sin kärlek till andra. Ni som har läst de senaste två blogginläggen (läs dem här och här) vet att vår familj på bara några dagar fått oss en svängom med livets tuffare del.

Jag önskar att jag kunde säga att det vi oroade oss för inte var sant. Jag önskar jag kunde säga att det var en fis på tvären. Jag önskar att livet ibland slutade slå på dem som inte förtjänar det. Men livet har inte alltid rosa moln med enhörningar och spunnet socker överallt. Jag var med idag när mamma träffade läkaren. Domen är inte helt klar, de måste avvakta den leverbiopsi som gjordes igår, men oddsen lutar kraftigt åt en tumör i lungan med metastaser i levern. De hittade en fläck på lungan på röntgen och det är den de tror är orsak till levern. Min mamma drabbas antagligen av en andra typ av cancer, något som tydligen bara händer 1-3 % av alla som får cancer. Lägg på en hjärntumör på det så blir det som mamma sa: -Jag är ju rätt unik!

Det märkliga är, och jag tror att jag talar för de flesta i min familj, att på något sätt landar man någonstans lättare i att få veta. Ovissheten har sakta skingrats och vi har märkt åt vilket håll det lutar, steg för steg. Det sjunker in och på ett konstigt sätt känner man sig harmonisk i situationen. Trots att vi fått ett riktigt tufft besked. Att se vad som väntar gör det mesta lättare, även om vi ibland måste kliva ut i en storm (läs det här).

Naturligtvis finns det en ledsamhet. Hos min mamma likaså, fast jag tycker hon är fantastiskt modig i allt det här! Och härlig! Varje dag på sjukhuset har hon kört andningsövningar för att hon läst i min blogg att det är bra och något vi kan påverka. Hon sa dessutom igår att trots allt detta så kände hon sig lycklig. Det är väl också det som är den viktigaste lärdomen och som jag skrivit om flera gånger, det är din attityd som påverkar hur du tacklar det som händer dig. Min mamma borde hålla kurser i det, att välja lycka i de tuffaste tiderna är det få som klarar av! Det finns inget motsatsförhållande till att vara ledsen och vara lycklig. Det känns konstigt att skriva, men i det ledsna kan det ändå finnas en lycka, tacksamhet och ödmjukhet. Det är därför jag nästan skäms inombords, för jag känner mig stark i allt det här. Jag har en bild av hur man borde reagera i sådana här situationer, men den stämmer inte in på mig. Visst, även jag är ledsen, men jag känner att jag fixar det här. Den känslan tror jag också min mamma har.

Jag skrev i förra inlägget att vi var en oerhört sammansvetsad familj, de senaste dagarna har de banden stärkts. Samtal om livet som jag tror vi skulle behöva många fler av på vår jord. Få prata om vad som verkligen är viktigt, vilka prioriteringar vi gör och vad som gör oss lyckliga. Samma saker som jag vill att den här bloggen skall handla om.

Det är i de här stunderna som lyckan prövas på riktigt. Det var inte alls det här jag hade tänkt när happycato.se kom till, men livet händer samtidigt och då får jag följa med det. Människor som är transparenta är de som jag uppskattar mest, så den egenskapen vill jag ta efter. Det är när vi visar oss mänskliga som vi kan komma varandra nära. Det är när vi visar oss mänskliga som vi kan skapa förändring. Jag frågade mina föräldrar om det var okej att skriva om allt detta och de är två av de transparenta människor jag ser upp till, så de tyckte det var självklart.

Mamma fick komma hem idag och nu börjar hennes träningsläger. Tänk er Rocky Balboa inför mötet med Ivan Drago. Hon tvingas upp i ringen igen och ska vara i toppform inför matchen! Idag får hon min specialsallad, fullmatad med nyttigheter! 🙂 Imorgon får hon springa med en stock bak nacken i meterdjup snö eller gå en promenad. Vi har valt att avvakta vädret innan vi vet vilket det blir! 🙂

Tack för all support och kärlek! Jag, min mamma och vår familj uppskattar det fantastiskt mycket! Jag hoppas ni alla finns med på läktaren framöver och hejar på henne!!!

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!

Happy Cato