byta jobb

I sommar ska jag hinna med det här… Och det här… Och det här… Sen måste jag göra det här… Och det här… Sedan hade det varit trevligt att åka på det…

Känner ni igen er? 🙂 Jag fick den känslan häromdagen, känslan av sommarångest och allt jag vill hinna med. Alltihopa är bara roligheter, men det skapar ändå en känsla av stress. Vi ska pressa in massa saker innan vi går in i den mörka hösten.

Det är vänner som ska träffas, utflykter som ska göras, böcker som ska läsas, eller skrivas. Det är renoveringar, måla sommarstugor, åka ut med båten, träffa släkten från Norrtälje och allt däremellan. Där vi har så mycket aktiviteter att vi aldrig hinner slappna av. Sen är semestern och sommaren slut, men vi är inte ett dugg utvilade, utan går in i en längtan till nästa sommar. Då ska jag ta det lugnt!

För min del är det ett relativt litet problem, framförallt för att jag i sommar planerat att vara extra mycket ledig. Vilket gör att jag räknar med att hinna båda två. Fast det skapar ändå en viss känsla av sommarångest, för jag vet att jag inte kommer hinna med allt jag vill göra. Speciellt inte om jag ska hinna slappa lite i hängmattan med.

Jag har bestämt mig för att skita i att planera in mer än vad som redan är inbokat. Sedan får resten bli spontant i stunden, göra ingenting eller göra allt jag vill. Dagsformen får bestämma. Blir det bara slapp i hängmattan kommer jag inte bry mig ett dugg om att jag ”slösar” bort mitt liv! 🙂

Hur du gör är naturligtvis upp till dig! Men lite mer spontanitet i sommarens alla måsten kan vara en bra idé!

Vi ses i en gladare och lyckligare morgondag!

Happy Cato