Dans, musik, film, glädje
Det finns massor av små enkla tips för att skapa mer glädje i vardagen, helt på egen hand. Idag tänkte jag dela med mig av tre enkla saker som forskningen visar gör en positiv skillnad.

1. Dans

Vi blir gladare när vi rör oss. Jag menar inte att du skall dra iväg på ett maraton, för som Joan Rivers sade ”Den dag jag ser en joggare le, då skall jag överväga det!”. Däremot så blir du gladare av en promenad, eller en fuldans i vardagsrummet!

Dans har visat bidra till glädje och mental hälsa, så höj stereon och röj loss där hemma! Det behöver inte vara snyggt, det är rörelsen i sig som får oss att gå igång. Själv drar jag en fuldans varje morgon och det lockar fram ett rejält skratt. Skulle någon se det så skulle glädjen också spridas, det kan jag lova!!

2. Musik

Det finns forskning som visar att vi blir gladare av musik som vi associerar till positiva minnen från vår barndom. Så fram med Spotify och leta upp de gamla låtarna som du kommer ihåg med glädje från barndomen! Ös på och sjung med! Det går ju utmärkt att kombinera med punkt 1 dessutom. Själv hade jag en upplevelse i bilen häromdagen när Midnight Oils Beds are burning drog igång på radion. Det är en låt jag har ett klart minne av från en semesterresa där jag satt och pratade med mina äldre kusiner. Vad är din låt?

3. Se sorgliga filmer

Det här låter galet, men enligt en studie från Ohio State University, så blir vi gladare av att se sorgliga filmer. Det beror på att filmerna ofta handlar om evig kärlek och det får oss att tänka på de som står oss nära. Och tanken på dem gör att vi blir gladare. Så släng på Titanic, Brokeback Mountain, Pojken i randig pyjamas eller ,min personliga favorit som inte är speciellt känd, Kort Möte (A Brief Encounter).

Tre enkla knep för att bli gladare och som inte behöver kosta dig en enda krona.

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!

Happy Cato