en gyllene bajskorv

Det här är en ganska bra påminnelse ibland. Företag, politiker, personer som kallar sig vänner försöker då och då måla en bajskorv i guld för att få oss att tro att deras produkt eller ord faktiskt är något annat än ren skit. Alla matförpackningar där det står ”Nu med 30 % mer fiber!” och så visade det sig att tidigare var det 0,1 gram och nu är det 0,13 gram… Eller köp 3 för 29,90 och så visar det sig att en kostar 9,50. Vi konsumenter är dumma i huvudet ibland och köper den här gyllene bajskorven.

Eller när politiker pratar om arbetslöshet (och ibland jag med för den delen när det gynnat ett högre syfte… 😉 ) så gör de ju det bara för att framhäva sig. Arbetslösheten har minskat med 7 %! Som man ibland har gömt i andefattiga åtgärder, arbetskraftsutbudet har minskat eller något annat.

Eller som en partner som är talför och social, men som bakom ytan bara är en stor skit… Som behandlar dig illa, men alltid lyckas tala sig ur det. Som säger en sak och gör en annan! Se igenom det gyllene skimret och se bajset istället!

Det finns så mycket gyllene bajskorvar i vårt samhälle, ibland har vi otur att vi plockar med oss en, i hopp om att det är en guldklimp. Men nej, det var en bajskorv! Det är inte hela världen, släng skiten och lär dig att tänka efter nästa gång något ligger där och glimrar!

Vi ses i en gladare och lyckligare morgondag!

Happy Cato

Jobbet är ditt