Njut av livet, lycka, hund

Skulle egentligen ha publicerat något trevligt inlägg om lycka idag, men har lytt mitt eget råd och njutit av livet istället! Lördag och söndag har spenderats med golf, familj och ett dopp i havet! Det är tre av de saker jag tycker bäst om!

En sak har jag lärt mig om lycka åtminstone. Det här med kortsiktig och långsiktig lycka har en betydelse på flera områden. Min spelpartner på golfen igår var så avundsjuk på mina drivrar (den klubba man slår längst med). Han tyckte inte alls han spelade bra med den, men lockades ändå ta fram den, för en bra drive är den skönaste tillfredsställelsen du kan känna i golf just i stunden. För er som inte spelar golf så går det att jämföra med bra sex, en stor chokladkaka eller morgonens första kopp kaffe. En bra drive är helt enkelt jäkligt skön, men känslan håller inte i sig så länge. Vi började diskutera just detta. En bra drive är förrädisk, den kan likaväl bli usel och leda dig i fördärvet. Din driver kan vara fantastisk när den är bra, men när den inte fungerar förstöra en hel runda. Den långsiktiga lyckan i golf är ett bra resultat. Du känner en större och längre glädje av att göra ett riktigt bra resultat, än vad du gör av en bra drive. Så en bra drive är fantastiskt, men det är ett bra resultat som ger dig mest. Det är inte omöjligt att kombinera de två, men de flesta har i längden problem att göra det!

Turligt nog så har just drivern varit min favoritklubba sedan jag var ung, därav min medspelares avundsjuka. Så för mig får jag oftast både tillfredsställelse i stunden och också långsiktigt med ett bra resultat! 😉

Så, njut av livet! Kanske du har semester, kanske du jobbar! Det går att njuta ändå!!

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!